Сьогодні на яворівському полігоні, що у Львівській області, стартують масштабні міжнародні військові навчання за участю військових з 18 країн.

Навчання Saber Guardian або Rapid Trident-2015 пройдуть з 20 по 31 липня на Львівщині. Як передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Міноборони, на них будуть задіянні близько 2 тисяч військових.

За словами заступника міністра оборони з європейської інтеграції Ігора Долгова, окрім американців також будуть брати участь у навчаннях військовослужбовці з Великобританії, Польщі, Румунії, Болгарії, Грузії та Литви.

Також будуть залучати бронетехніку і проводитися навчальні стрільби зі стрілецької зброї, здійснюватимуться польоти вертольотів армійської авіації тощо.

Читайте також: На Київщині на базі Нацгвардії створили дитячий табір (фото)

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Варто нагадати, що цієї осені НАТО проведе в Європі наймасштабніші за останнє десятиріччя навчання. У них візьмуть участь 36 тисяч військовослужбовців із понад 30 країн.

Як ми писали раніше, під час навчань українських бійців вчать стріляти із різних видів стрілецької зброї, зокрема з кулеметів радянських часів. Про це розповів один з бійців 42-го окремого батальйону, що тримає другу лінію оборони в Донецькій області.