Петро Порошеко висунув умови, при яких дасть особливий статус Донецькій та Луканській областям.

Закон, який був прийнятий Верховною Радою про особливий порядок місцевої самоврядування в окремих районах Донбасу, зможе набрати чинності лише за ряду умов. Про це повідомляє podrobnosti.ua.

"Ці умови включають і роззброєння бойовиків, і виведення російських військ, і відновлення нашого контролю над всією лінією українсько-російського кордону, і проведення чесних, вільних і демократичних місцевих виборів. То хіба це не те, до чого ми прагнемо?", - сказав президент.

За його словами, в проекті змін у Конституцію і законі "немає і не може бути жодного особливого статусу для тих районів, ні слова немає про особливий статус Донбасу".

"Замість цього і на Донбасі, і у всіх регіонах України місцеві общини, нарешті, отримають значно більше повноважень і можливостей", - сказало Порошенко.

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Під час розгляду законопроекту виникли труднощі з нормою, яка міститься у перехідних положеннях Конституції, додав він. Йдеться про пропозиції, у якій йдеться про "закон про специфічний порядок здійснення місцевої самоврядності в окремих районах Донецької й Луганської областей". "Цей закон депутати вже приймали двічі: спочатку його прийняла попередня Верховна Рада, а пізніше - удосконалила теперішня", - сказав президент.

Читайте також: Порошенко обговорив з Нуланд децентралізацію і Донбас

Нагадаємо, 16 липня Верховна Рада підтримала децентралізацію у Конституції.