Військові навчання за участю країн НАТО, що розпочалися напередодні у Львівській області, підривають Мінські угоди.

Про це заявив постійний представник Росії при альянсі Олександр Грушко.

Глушко вважає, що сам факт проведення таких навчань носить провокаційний характер і підриває процес реалізації Мінських домовленостей.

За його словами, російська сторона знає, що потрібно для врегулювання ситуації в Україні, а війну на Донбасі постпред назвав "внутрішньодержавною" кризою.

"Для мирного врегулювання "внутрішньодержавної" кризи в Україні потрібна не гра військовими м'язами, а реальна робота на користь повного і безумовного виконання українською стороною всіх взятих на себе зобов'язань", - сказав Грушко.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

Читайте також: 18 країн проведуть масштабні військові навчання на Львівщині

Нагадаємо, Українсько-американські військові навчання Saber Guardian/Rapid Trident-2015 стартували на початку тижня на Яворівському полігоні у Львівській області. Вони триватимуть з 20 по 31 липня. Близько двох тисяч військових з 18 країн візьмуть участь у цих навчаннях.

В ході занять буде використовуватися бронетехніка, військові проведуть навчальні стрільби зі стрілецької зброї і польоти вертольотів армійської авіації. Навчання повинні символізувати підтримку України з боку США. Напередодні пройшли навчання українськіх бійців американськими інструкторами, які також відбулися на Яворівському полігоні. Прилегла територія оточена новою українською службою військового правопорядку, до повноважень якої входить охорона об'єктів Міноборони України.