Сьогодні у столичному Центрі оцінювання якості освіти проводять общук.

Як повідомляє на своїй сторінці у Facebook Максим Опанасенко, то спецпризначенці у балаклавах завітали саме до директора центру Ігора Лікарчука.

Спецоперація відбувається за участі МВС, СБУ та ГПУ. Сьогодні Віктор Шокін на брифінгу сказав, що керівництво Центру оцінювання якості освіти підозрюють у зловживанні службовими обов'язками. Тому за судовою постановою відбуваються певні слідчі дії.

"Наразі є всі підстави вважати, що керівництво цього центру зловживало своїм службовим становищем і скоїло низку тяжких злочинів. Я впевнений, що сьогодні вони будуть затримані. І в подальшому суд буде вирішувати питання про їх арешт. Це проходить зараз, у цей час", - сказав він.

Читайте також: Шокін вніс у Раду подання про арешт нардепа з коаліції

Популярні новини зараз
Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Ця подія виклкала резонанс у соціальних мережах.

"Шокін намагається втриматися на посаді сам і зберегти своїх схемщиків Гузиря і Столярчука. Для цього він подав у ВРУ на зняття недоторканності Андрія Лозового з Радикальної партії. До речі, саме в нього зберігаються списки підписантів за відставку Шокіна. Під керівництвом Столярчука проводять обшуки в центрі оцінювання якості освіти (агенція, яка проводить ЗНО). З нетерпінням чекаю на коментар від міністра", - написав голова "Центру протидії корупції" Віталій Шабунін.

Нагадаємо, що раніше Ігор Лікарчук повідомив, що багато високо посадовців просить його додати балів до результатів ЗНО. Також він відзначив погіршення результатів відповідно до нової системи, яка розроблена на кшталт європейській.