Витрати заступника міністра юстиції Наталії Севостьянова за останні два роки в сотні разів перевищують доходи. При офіційних доходи в 215 тисяч гривень на банківському рахунку Севостьянової - 95 тисячі гривень, а в готівки - ще 450 тисяч гривень, 40 тисяч євро і $290 тисяч.

Про це йде мова в журналістському розслідуванні "Заступник міністра юстиції Севостьянова потрапила в скандал c НАЗКА". Севастьянова володіє колекцією шуб, коштовностей, квартирою в Києві площею 146 м, проживає в найдорожчому житловому комплексі столиці, їздить на Лекcуc RX350 и Порш Каєн,вартістю $ 200 тисяч. Обидві машини куплені під час її перебування на посаді в Мін'юсті.

Видання нагадує, що Севастьянова ні дня не працювала в бізнесі і за своє життя не запрацювала офіційно і сотої частини вартості свого офіційного майна.

У розслідуванні згадується прізвище Руслана Бернацького - цивільного чоловіка Севостьянової - партнера Андрія Портнова. Його бізнес пов'язаний c представленням інтересів клієнтів в питаннях взаємодії c держорганами. Видання повідомляє, що це він разом з Портновим пролобіював на посаду заступника міністра Севостьянову. Тепер вона від імені Мін'юсту представляє інтереси держави в судовій системі. Бернацький з її допомогою здатний виграти будь-яку судове справу в інтересах свого бізнесу.

Прибутковим напрямком бізнесу Севостьянової -Бернацького є супровід реєстраційних дій, приватизації майна і держзакупівлі. Експерти стверджують, що Бернацький і Севостьянова створили монополію на ринку послуг. Вони змушують бізнес звертатися в компанію Бернацького, шантажуючи тим, що тільки це забезпечить очікуваний результат. Фактично Бернацький продає послуги держчиновника Севостьянової, які містяться у ​​виборчому застосуванні закону.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Активіст реанімаційного пакету реформ Леменов звинувачує Севастьянову, що в конкурсних комісіях вона "просувала кандидатів, погоджених владою". Від себе уточнимо, що вона лобіює не тільки кандидатів, погоджених нагорі, як представлених її співмешканцем Бернацьким, зміцнює своє "антикорупційне" бізнеc-лобі.

За інформацією видання, у відборі на посаду члена НАЗКА з 16 кандидатів фаворитом ваажається Микола Божко - кандидат тандему Севостьянова-Бернацький. При Януковичі Божко обіймав посаду першого зама в Нацагентcтві з підготовки та проведення в Україні фінальної частини Євро-2012, і ще тоді знайшов спільну мову c Бернацьким. Про те, скільки бюджетних грошей вкрали на Євро, знають не так багато людей. І Божко - один з них.

Перемога ставленика Севостьянової в НАЗКА призведе до зрощення комерційних і держаних лобістських інструментів в руках одного ринкового суб'єкта.

У діяльності Севостьянової проявляється колосальний конфлікт інтересів і корупційний шлейф. Перебуваючи на держслужбі, вона сприяє бізнесу наближеної людини на шкоду національним інтересам держави.

Видання повідомляє, покровителем схем Cевоcтьянової може бути Володимир Гройcман, зацікавлений лобіcтcькими послугами її цивільного чоловіка Бернацького, і подумує про участь у президентській кампанії 2019.