16 країн зони Шенгену суттєво зменшили для українців видачу мультивіз. Про це повідомив Міністр закордонних справ Павло Клімкін на засіданні парламанетського комітета з європейської інтеграції.

Пише Европейская правда

Клімкін зауважив, що в багатьох наших співгромадян, яким відмовили, були присутні всі належні документи для одержання візи.
Одночасно з цим, газета Вести повідомляє, що Європа збільшила вимоги та значно посилила перевірку документів українців на справжність. Відтепер, для одержання Шенгенської візи також стали вимагати всі документи, які до цього були у списку "необов'язкових".

Через ці нововведення українцям доведеться планувати поїздку значно раніше. Експерти стверджують, щоб встигнути виїхати в конкретний день, найкраще готуватися до подорожі за півтора місяці.

Також читайте: Карл Більдт закликає ввести до України миротворчий контингент

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Видання зазначає: порівняно з 2013 роком найбільше нашим громадянам відмовляє Бельгія, кількість невиданих віз зросла до 9,5% . Швейцарія та Фінляндія зменшила майже втроє, у свою чергу Іспанія, Португалія, Греція та Швеція – практично удвічі.