Для російських олігархів санкції значно ускладнили життя, але вони все ж знаходять можливості їм протидіяти. Журналісти The Times дослідили, що росіяни продають активи та майно дітям та найближчим членам родин.

Власник СМП Банку Борис Ротенберг продав 50% акцій установи своєму сину Роману, який не є під санкціями. Геннадій Тимченко передав Кирилу Шамалову 17% акцій найбільшого нафтохімічного холдінгу Росії "Сибур", батько якого також у чорному списку. Також олігарх продав 30% акцій компанії "Русское море" своєму зятю Глебу Франку. Брат Бориса Ротенберга Аркадій переписав на сина Ігоря "Газпром бурение" та "ТПС Нерухомості".

Британська преса запевняє, що такі операції з продажу не є незаконними. Але можливість їх проведення свідчать про недосконалість санкцій проти російських олігархів.

Читайте також: Путін більше не перший в списках "Єдиної Росії"

Також британці визначили, що у Москві є спеціальна група родичів Путіна, на яку переписується все майно президентського оточення. Для Путіна немає важливіших речей, ніж сімейний бізнес. Журналісти запевняють, що у разі падіння діючого у Росії режиму, родичі президента тікатимуть за кордон.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще