В Україні відзначать 50-річчя прем'єри фільму "Тіні забутих предків". Саме цьому була присвячена нещодавня нарада на чолі із міністром культури В'ячеславом Кириленко.

Вирішено розпочати урочистості 28-30 серпня у Верховинському районі Івано-Франківської області, де відбувались зйомки фільму, повідомляє сайт "Культура".

4 вересня планують провести урочистий вечір до ювілею фільму із демонстрацією відреставрованої версії в кінотеатрі "Україна" у Києві, де 50 років тому, власне, і відбулась прем`єра.

Читайте також: У Чернігові розпочався Фестиваль фільмів Довженка

Цього дня відбудеться одночасний показ відновленої версії стрічки у великих містах України просто неба і в місцевих кінотеатрах. До дня ювілею також видадуть буклети про історію створення стрічки та випустять відеоролик.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

11 вересня, до Дня українського кіно урочистий захід відбудеться на Національній кіностудії імені Олександра Довженка. Також у рамках святкування ювілею прем`єри "Тіней забутих предків" на кінець жовтня планується тематична виставка в Національному художньому музеї України.