Уряд України прийняв сьогодні постанову про збільшення державного фінансування для протезування бійців АТО за кордоном. Відтепер держава зможе виділяти до 2 млн. гр. на людину.

Постановою №590 було збільшено розмір допомоги на протезування поранених у зоні АТО - до 1800 розмірів прожиткового мінімуму або 2 млн 192 тис. 400 грн. Раніше уряд обмежувався одним мільйоном гривень.

В березні 2015 року голова Державної служби з питань ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев'янко заявив, що 57 бійцям АТО вже провели відповідні операції в Україні, ще 224 потребували цього. З них лише п'ятеро потребували протезування за кордоном за складністю поранень. Раніше подібні операції здійснювали виключно за меценатські кошти.

Читайте також: В Україні виготовлятимуть протези за біонічною технологією (фото, відео)

Нагадаємо, що в жовтні минулого року Верховна рада ухвалила законопроект, яким на протезування усіх бійців АТО було виділено 7 млн. грн. Рішення про доцільність протезування учасника бойових дій за кордоном приймає Експертна комісія Мінсоцполітики.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру
Показати ще