Світовий банк може виділити Україні 772 млн. доларів кредитних коштів на заміну водопровідно-каналізаційних мереж в 26 містах.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Едуарда Кругляка.

"Вчора була зустріч з представниками Світового банку, у нас є серйозні програми на 772 млн. доларів. Поки під цю програму потрапили 26 водоканалів України. Розмова йде про фінансування очисних споруд водопроводу, про реконструкцію та капітальні ремонти", - сказав він.

Відзначимо, за підрахунками Мінрегіону, заміна всіх мереж водопровідно-каналізаційних господарств України обійдеться в 1 трильйон гривень.

Читайте також: До "ЛНР" повністю перекрили подачу води - Москаль

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

"Ми робили в цілому оцінку по житлово-комунальному господарству без житла. Що стосується водоканалів і тепловиків - це під трильйон гривень для того, щоб привести підприємства в європейський стан", - повідомив Кругляк.

Як повідомлялося, на сьогоднішній день, в рамках співпраці зі Світовим банком, реалізується проект розвитку міської інфраструктури загальною вартістю 2,4 мільйона доларів, розрахований на 2014-2020 роки.

Інвестиції за цим проектом спрямовані на модернізацію систем водопостачання та водовідведення, а також на реалізацію пілотного проекту щодо поводження з твердими відходами.