Працівники Державної прикордонної служби встановили у Бориспільському аеропорту автомати для сканування паспортів. Відтепер пасажири зможуть здійснювати паспортний контроль без участі самих прикордонників.

Ці автомати поки стоять лише у залі для відльоту. Вони можуть сканувати паспорти як громадян України, так і іноземців.

"Пасажир підходить до пристрою, сканує паспорт. Інформація аналізується. Після цього офіцеру прикордонної служби залишається перевірити документ на справжність", - зазначив прес-секретар Прикордонної служби Олег Слободян.

Також Слободян зазначив, що незабаром такі автомати становлять і в залі для прильоту. Згодом автоматизувати систему контролю можна буде і в інших аеропортах України, але це залежить від об'ємів фінансування цього проекту.

Читайте також: В Україні залишиться тільки дві прикордонні служби - Яценюк

Популярні новини зараз
Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Кілька років тому в аеропортах Києва, Харкова, Борисполя, Львова та Донецька встановили автомати для читання RFID-карт, але ці прилади дуже часто ламались та видавали помилки.