У найближчому майбутньому українців хочуть зобов'язати присягати на вірність державі.

Відповідний закон про присягу на державному прапорі збирається внести на розгляд парламенту Кабінет міністрів, передає Сегодня.

"Кожен українець, кожна дитина в кожній школі, студент і депутат парламенту буде приносити присягу на вірність українській державі", - заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

Рада підтримає проект закону, впевнені нардепи.

"Це правильна ініціатива. У нас 24 року керівництво країни не займалося патріотичним вихованням. У Раді голоси знайдуться: щиро ідею підтримають чоловік 100, та й інші проголосують - складно буде пояснювати, чому ти проти", - зазначив секретар Комітету з правової політики Андрій Лозовий з Радикальної партії.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

У свою чергу голова підкомітету з питань забезпечення діяльності президента і Кабміну Наталія Новак з БПП також вважає, що парламентарії підтримають закон:

"Думаю, ми побачимо приклад колективного патріотизму. Але не в клятві він полягає. Мені здається, її варто приносити в свідомому віці і там, де цього вимагає професія - в медицині, в СБУ і армії, і так далі".

Читайте також: Патрульні прийняли присягу на Потьомкінських сходах в Одесі (фото)

При цьому думки простих українських громадян розділилися.

"Присяга зі школи - це повернення в" совок ". Та й присягаємо ми, виходить, на вірність бюрократичному апарату", - зазначив 35-річний житель Одеси Олександр Гусєв.

"Мені ідея подобається. Думаю, так людина ще зі школи буде розуміти свою відповідальність за країну, що ми всі разом її розвиваємо і захищаємо", - сказала 22-річна киянка Катерина Коваленко.