У вересні цього року Вища кваліфікаційна комісія суддів розпочне кваліфікаційне оцінювання суддів. Воно триватиме два роки.

Про це повідомив голова комісії Сергій Козьяков на прес-конференції, передає "Укрінформ".

"Перший, хто підлягатиме оцінюванню, – це 46 суддів Верховного суду. Ми маємо до кінця вересня закінчити їх оцінювання", - сказав він.

У комісії суддів зазначають, що головною метою оцінювання буде перевірка можливості судді здійснювати правосуддя у тому суді, де він працює.

Оцінювання проходитиме у три етапи. Спочатку буде письмове тестування та вирішення практичного завдання. Другий етап - дослідження суддівського досьє. Завершить оцінювання співбесіда із суддею.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Після суддів Верховного суду кваліфікаційне оцінювання пройдуть судді вищих спеціалізованих судів та судді апеляційних судів.

Читайте також: Українці зможуть відкрито звернутись до влади

Комісія здійснюватиме первинне оцінювання місцевих суддів за окремим графіком. Вона, у тому числі, може проводити його паралельно із суддями апеляційних та касаційних інстанцій.

Загалом, первинне кваліфікаційне оцінювання пройдуть 46 суддів Верховного суду, 90 суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ, 97 суддів Вищого господарського суду та 83 судді Вищого адміністративного суду. Також його проведуть для також 2022 суддів апеляційних судів та 5576 суддів місцевих судів.