Відсьогодні Укрзалізниця стане акціонерним товариством і почне розробляли програму тотального оновлення рухомого складу та полотна залізниць. За думкою прем'єра Арсенія Яценюка цей процес стане локомотивом української економіки.

"Корпоратизація – це перший крок у вирішенні проблем. Далі сформуємо нову структуру і приймемо новий закон про залізничне сполучення, сподіваюся, вже в осені цього року. Ми не готуємо Укрзалізницю до приватизації, компанія і її власність залишається на 100% держаною компанією. Але працювати вона буде як комерційна корпорація за чіткими і прозорими правилами", - заявив сьогодні на засідання уряду міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Міністр зазначив, що вони знімають обмеження по зарплатам, щоб залучати якісних фахівців в компанію, переглянуть тарифну сітку, яка існую з радянських часів і замінять керівний склад компанії.

"Минулого року вартість компанії оцінили в 75 млрд. гр., міжнародні аудитори оцінили її в 245 млрд. Після модернізації рухомого складу та полотна – її вартість зросте до 1,2 трильйонів. Писати план реформування нам допомагали експерти з десяті провідних світових організацій і ми можемо завершити цей процес протягом 2-3 років", - підкреслив Пивоварський.

Читайте також: Наймолодшому VIP-вагону 24 роки - Укрзалізниця

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив розробити план модернізації залізниць до кінця року.

"Оновлення інфраструктури залізниць на 90% стане локомотивом української економіки. В нас є власне виробництво металу, ми самі виготовляємо вагони, колега, рейки, шпали – все 100% українське виробництво. Внутрішній попит на оновлення інфраструктури неймовірний і все необхідне є", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, що в середині травня "Укрзалізниця" повідомила інвесторів про борги в 32 мільярди гривень і неможливість виплатити їх. Після цього, головою компанії був призначений Олександр Завгородній, а в головному компанії провели обшук.