Міністерство культури розробляє зміни до законів, що стосуються збереження об'єктів культурної спадщини. Так, одним з пунктів є заборона розміщення реклами в історичних центрах міст, на пам'ятках ЮНЕСКО та на державних історично значущих пам'ятках.

Про це під час прес-конференції в четвер, 1 жовтня, повідомив міністр культури України В'ячеслав Кириленко, передає УНН.

"Їдеш по Києву і абсолютно не бачиш міста. Історичних вулиць в багатьох історичних містах України просто не видно за рекламою. Тому там, де є пам'ятка ЮНЕСКО або пам'ятка, яка належить до державного історико-культурного заповідника, реклама має бути заборонена, а якщо це охоронювана зона, буферна зона, то там має бути обмеження на розміщення", – сказав він.

Читайте також: Тернопільські археологи знайшли скелет захисника замку (фото)

За словами міністра, в охоронюваній або буферній зоні історичної пам'ятки можна буде розміщувати лише стилізовану та суспільно-важливу рекламу. Таким чином, українські міста будуть схожі на європейські, де реклама впорядкована в історичних місцях, або її немає взагалі.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Пакет законодавчих ініціатив Міністерства культури з цими поправками буде внесений на розгляд Кабміну вже у грудні, а до кінця грудня його передадуть на слухання до Верховної Ради.