16 серпня терористи 148 разів порушили режим припинення вогню. Із них бойовики 17 разів застосували артилерію, 59 – міномети, 13 – реактивні системи залпового вогню, 70 – стрілецьку зброю і гранатомети.

Про це розповіли у прес-центрі АТО.

"Наприкінці вчорашньої доби ситуація в зоні АТО суттєво загострилася. Якщо до 18 години противник поодиноко застосовував артилерію, то після шостої вечора і до опівночі активність ворога значно зросла", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: У нічних обстрілах під Маріуполем є загиблі та поранені мирні (відео)

Найбільшою активність була поблизу Донецька. З 18 години сепаратисти із 120-мм мінометів обстріляли українські позиції в Красногорівці, Пісках, Мар'їнці, Первомайському.

Популярні новини зараз
"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

З 19:50 впродовж години, по опорному пункту в селищі Троїцьке, російсько-терористичні бандформування вели вогонь з "Градів", мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

З 21:25 до опівночі найманці п'ять разів з систем залпового вогню "Град" били по Опитному.

Близько 22 години, по позиціях АТО в Авдіївці, била ворожа 152-мм артилерія і міномети. Впродовж вечора, цей же населений пункт ще двічі обстрілювали з "Градів".

Майже з десятої вечора і до опівночі із "Градів" покривали вогнем опорні пункти в Пісках, Красногорівці, Березовому та Верхньоторецькому.

"В районі Маріуполя, в 21:40, незаконні збройні формування вели вогонь зі 122-мм артилерії і мінометів по Новогригорівці. А близько десятої вечора застосовували артилерію калібру 152 мм по наших позиціях у Гранітному та Сартані", - підсумував спікер АТО Анатолій Стельмах.