Станом на восьму ранку сьогодні рятувальники продовжують ліквідовувати пожежу між колишніми селами Ковшилівка та Буда Варовичі неподалік від Чорнобиля.

Про це розповіли у прес-службі ДСНС.

"Протягом минулої доби здійснювалось проливання та спостереження окремих осередків тління лісової підстилки, осередків відкритого вогню немає. За допомогою важкої інженерної техніки прокладено мінералізовану смугу довжиною 4 км - всього 38 км", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Рятувальники ліквідували пожежу під Чорнобилем

Пожежники повідомили, що для оцінки стану площ, уражених пожежею та уточнення дій, провели авіаційну розвідку району з гелікоптера рятувальників.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Всього до ліквідації залучили 107 осіб та 27 одиниць техніки. У тому числі від ДСНС 50 чоловік особового складу та 9 одиниць техніки.

"У готовності знаходиться резерв сил і засобів рятувальників чисельністю 95 осіб особового складу та 15 одиниць пожежно-рятувальної техніки із Київської, Житомирської областей та Спеціального центру швидкого реагування", - запевнили у прес-службі.

Нагадаємо, 15 серпня у ДСНС повідомили, що "станом на 8:00 пожежа між колишніми селами Ковшилівка і Буда Варовичі локалізована на площі 70 га. Осередків відкритого вогню немає. Здійснюється вартування і проливка пеньків і залишків сухої деревини ... Гасіння триває у цілодобовому режимі".