Цими вихідними Турією попливла мертва риба. Масове її скупчення спостерігається в місцях високої рослинності в районі міського пляжу.

В цю пору в річці традиційно спостерігається загибель риби. Під пекучим сонцем вона гниє, розкладається, що створює доволі неприємний запах навкруги. В той же час поряд купаються дорослі і діти.

Читайте також: Через спеку на Житомирщині ймовірний масовий мор риби

Вже кілька тижнів як на Волині стоїть африканська спека, не притаманна цій місцевості. Екологи припускають, що саме ця природна аномалія і стала причиною забруднення річки. Рівень води в Турії помітно впав, річкові водорості теж не витримали високої температури і стали гнити, що призвело до різкого пониження рівня кисню у річці.

"Не можна стверджувати, що до масової загибелі риби може бути причетне "Ковельмолоко", бо підприємство вже певний час не працює. Залишається тільки одне – риба просто задихнулася", - говорить інспектор Державної екологічної інспекції у Волинській області Володимир Романовський.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще