П'ятимісячна дівчинка, яка зазнала осколкових поранень під час обстрілу Мар'їнки, вижила завдяки українським військовим, які просто під час обстрілу кинулися рятувати сім'ю, пише "ТСН".

Родина досі перебуває в шоковому стані. Кажуть, внаслідок прямого влучання в будинок на них обвалилася стеля.

"Коли все впало, я її накрила, але потім вона кудись зникла. Я думала, я її вже не знайду. Чую – плаче. Одразу я не побачила, що в неї розрізаний животик. Уже коли в підвал прибігли, свічку запалили – я побачила", - розповіла мати пораненої дитини Наталя Коваленко.

Рятувати родину кинулися бійці 28-ї бригади. Вони відвезли дитину у Курахівську районну лікарню, де її одразу взялася оперувати бригада з цивільних та військових лікарів. Жодному з них ніколи ще не доводилося оперувати немовля.

Після операції дівчинку з мамою військовим гелікоптером доправили у Дніпропетровськ. За життя пораненої під час обстрілу Мар'їнки дитини борються лікарі.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"У неї поранення черевної порожнини з пошкодженням тонкого і товстого кишківника, внутрішньочеревна кровотеча", - розповів директор обласної дитячої клінічної лікарні Дніпропетровська Олександр Хітрик.

Читайте також: Швидка збила велосипедиста з дитиною у Краматорську

Дитячі хірурги та реаніматологи кажуть, що швидкі дії військових 28-ї бригади та професійна робота військово-польових хірургів дала маляті шанси на життя. У Дніпропетровську 5-місячній Лілі планують зробити переливання крові, а коли стан дитини трохи покращиться, вилучатимуть осколки з тіла. Наразі дитина на штучній вентиляції в реанімації.

Стан дівчинки лікарі називають тяжким, але стабільним. Мамі виділили окрему палату у сусідньому відділенні, до дитини її поки що не допускають. Сподіваються, щойно дівчинці стане краще і вона зможе самостійно їсти – її повернуть на грудне вигодовування, яке допоможе швидше одужати.

Двоє старших дітей із чоловіком в Мар'їнці перебралися в один із вцілілих сусідських будинків. Коли життя дівчинки буде у безпеці, родина планує оселитися на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, днями терористи відкрили вогонь по житлових кварталах Мар'їнки. Один зі снарядів розірвався в приватному секторі на вул.Орджонікідзе. Внаслідок обстрілу п'ятимісячна дівчинка отримала осколкове поранення в живіт.