Вчора в районі населеного пункту Нижнє Тепле терористи за допомогою російських спецслужб підірвали залізницю.

Подробиці теракту повідомив військовий 92-ої бригади і екс-міністр молоді та спорту Дмитро Булатов на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора близько 15:00 диверсійно-розвідувальна група противника в складі трьох людей замінувала залізничне полотно, що проходить по підконтрольній України території. За словами очевидців, залізничний склад з вугіллям йшов з боку ЛНР на Луганську ТЕС, яка належить одіозному олігархові Ринату Ахметову", - йдеться в повідомленні.

Сепаратисти заклали дві міни ТМ-62М - по одній під кожну рельсу.

"Заряд такої міни - 7,5 кілограмів тротилу, плюс тротилові шашки по 400 грам в якості детонатора. Від хв протягнуть провід", - пише Булатов.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Військовий зазначає, що дорогу підірвали в той момент, коли проходили поїзда. У результаті вибухнула тільки одна рейки.

"Один з диверсантів заліг недалеко від полотна та до нього долетіла щебінка, розлетілися від вибухової хвилі. Плюс напевно його контузило. Решта двоє залягли в лісопосадці недалеко від полотна з метою прикриття. Два останні вагони з вугіллям пішли під укіс. Решта складу в нормі" , - уточнив військовослужбовець.

Читайте також: "Тіні" у Донецьку підірвали автомобіль з російськими військовими

Нагадаємо, що 25 квітня в Луганській області на перегоні станцій "Шепілова-Сентянівка" стався вибух невідомого походження. Тоді потяги з вугіллям їхали з окупованої території на підконтрольну Україні.