Полк спеціального призначення "Дніпро-1" Міністерства внутрішніх справ вийшов з селища Піски Донецької області. Свої позиції на першій лінії оборони бійці передали підрозділам Збройних сил.

Про це повідомляє прес-служба полку "Дніпро-1" на сторінці в Facebook.

"Рік тому ми зазнали величезної трагедії та втратили побратимів у битві за Іловайськ. Перед героями, що пали під час Іловайського котлу, ми схиляємо коліна. А ще, рік тому, ми отримали визначну перемогу, звільнивши селище Піски Донецької області. Ми відкинули ворога назад і закрили його у Донецьку, позбавивши можливості маневру", - зазначається у повідомленні.

У прес-службі додають, що полк "Дніпро-1" протягом року разом з 93-ю бригадою утримував один з найгарячіших відрізків фронту - Піски.

"Сьогодні ми урочисто передаємо свої позиції Збройним силам України", - наголошується у повідомленні.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: 20 бійців полку "Дніпро-1" здали кров для онкохворих дітей

Представники "Дніпро-1" говорять, що Піски для них є символом, що назавжди залишиться прикладом героїзму і патріотизму.

Бійці наголошують, що залишають позиції відповідно до наказу штабу Антитерористичного центру. Перед ними поставлені нові завдання. Зокрема, зачистки, боротьба з диверсійними групами та контрабандою, контроль за правопорядком в зоні АТО та інші функції, покладені на них як на спецпризначенців.

Нагадаємо, раніше бійцям батальйону "Дніпро-1" вдалося нейтралізувати мінометну батарею та знищити дві казарми терористів.