Помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян заявляє, що більшість вантажівок російського "гуманітарного конвою" під час перетину кордону 20 серпня були наполовину порожні.

Про це він сказав на брифінгу, пише Радіо Свобода.

У прикордонному відомстві наголосили, що 36-й російський "гумконвой", які і всі попередні, перетнув кордон незаконно. Українська сторона здійснювала лише візуальне спостереження і не знає, що було у російських вантажівках.

Читайте також: Росія відправила на Донбас черговий "гумконвой"

Російська сторона й угруповання "ДНР" заявляє, що у 36-й колонні вантажівок були продукти харчування. Водночас дані російської сторони і дані бойовиків щодо обсягів допомоги відрізняються. На відео, оприлюдненому сепаратистами з місця розвантаження "гумконвою", представник угруповання "ДНР" каже про 500 тонн допомоги, натомість представник Міністерства з надзвичайних ситуацій Росії звітує про 1000 тонн.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Українська сторона раніше неодноразово заявляла про почастішання обстрілів із боку сепаратистів після надходження у зону АТО чергового "гумконвою" з Росії і не виключала, що це може бути повʼязано з відправленням на окуповану територію зброї з Росії. Речники АТО також заявляли про ймовірність вивезення російськими вантажівками на зворотньому шляху обладнання з заводів Донбасу. Бойовики ці заяви спростовували.