Цього року в семи північних областях країни врожай картоплі в кілька разів менший за середні показники.

Це все через аномальну спеку, яка трималась більше двох місяців, пояснює віце-президент Української асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук, пише УНН.

За його словами, якщо у минулих роках за нормальних умов господарства збирали з одного гектара майже 30 тонн бульби, то цьогорічні врожаї в три рази менші – 10-12 тонн.

"Така засуха вплинула на врожайність в Житомирській, Київській, частині Чернігівської, частині Тернопільської та Волинської областей. Відповідно, врожай значно нижчий, ніж у минулому році. Дуже складно зараз спрогнозувати, який буде вплив на ціну. На нашу думку, ціна з вересня буде підвищуватися. Тому, ми закликаємо всіх споживачів заготовлювати картоплю в період збирання. Ми сподіваємося, що картоплі вистачить усім, але її в цьому році мало", - зазначив віце-президент Української асоціації виробників картоплі Микола Гордійчук.

Читайте також: Біологи знайшли спосіб вирощувати овочі-гіганти

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

За словами Гордійчука, фермери сподіваються, що врожай пізніх сортів картоплі буде кращим.