Учора, 23 серпня, майже дві сотні активістів піднялись на найвищу гору України, щоб до Дня незалежності України прибрати там сміття.

Традиційна акція "Почесна варта Говерли" відбулася вже всьоме, передає Радіо Свобода.

Як повідомив начальник управління молоді і спорту Івано-Франківської обласної держадміністрації Ростислав Микитюк, акція має екологічно-патріотичну мету.

Зокрема, за його словами, активісти хочуть "попередити всіх, хто виходить на Говерлу у ці дні, про те, що Говерла – це є символ нашої країни, тож не можна її засмічувати".

"Ми роздали туристичним групам близько 150 мішків для сміття, тим самим, спонукаючи їх дбати про чистоту в Карпатах", - сказав чиновник.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Учасники акції пофарбували стелу на Говерлі у синьо-жовтий, а тризуб – у срібний колір.

Читайте також: Злата Огневич заспівала "Музиченьки" до Дня незалежності (відео)

"Почесну варту Говерли" започаткували пластуни. В цьому році до акції долучилися ветерани Національної гвардії та представники різних областей – Одеської, Київської, Рівненської, Закарпатської і Харківської.