Напередодні святкових вихідних, 21 серпня, перед фасадом будівлі Служби безпеки України у Києві відкрили пам'ятник "Козак-переможець". Нова скульптура на Володимирській присвячена захисникам України - бійцям на передовій.

Про це пише Обозреватель.

"Цей знак сили і мужності українського народу в боротьбі за свою незалежність символічно встановлено біля Служби. Сьогодні ми по-справжньому сильні і готові дати відсіч ворогові. Козак завжди бореться за свободу до кінця. Наші славні предки передали нам цю силу, загартовану в боях" , - сказав на церемонії Глава Служби безпеки Василь Грицак.

Читайте також: У Житомирі "прикрили" російський сбербанк прапором України (фото)

У відкритті пам'ятника взяли участь діючі співробітники СБУ та ветерани організації.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Скульптурна композиція покликана висловити повагу усім воїнам, які протистояли ворогові, що прийшов на землю України", - описує видання.

Скульптура відображає алегоричний образ ворожої сили під виглядом дракона. Його перемагає козак верхи на коні. Голову "змія" прикрасили імперськими коронами.