На Харківщині Служба безпеки України спільно з Державною фіскальною службою припинила протиправну діяльність потужного конвертаційного центру.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

До складу конвертцентру входили декілька десятків фіктивних підприємств, що використовувались для виведення у тіньовий обіг коштів провідних державних підприємств машинобудівної і транспортної галузей. Обсяг незаконних операцій лише з січня цього року склав понад 500 мільйонів гривень.

Як повідомляється, законспірований центр був розташований в окремій будівлі в лісопарковій зоні Харкова, обладнаний новітніми засобами безпеки, у тому числі спеціальним бункерним приміщенням для екстреного знищення печаток і документів, а для ведення тіньової бухгалтерії використовувалася надпотужна комп'ютерна система.

"Охорону будівлі та прилеглої території забезпечували озброєні охоронці. За місцем розташування "офісу" зловмисники зареєстрували адвокатське об'єднання, що на їхню думку повинно було забезпечити недоторканість конвертаційного центру від правоохоронних органів з мотивів начебто збереження адвокатської таємниці", - повідомили в СБУ.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Для прикриття незаконної діяльності одним з його керівників була створена громадська організація, яка нібито сприяла правоохоронній діяльності. Зловмисник до того ж знаходився під впливом спецслужб Росії, які через підконтрольні їм російські недержавні структури здійснювали діяльність на шкоду інтересам України.

Читайте також: Наркотики з Італії в Україну перевозили в банках з-під кави

У рамках кримінального провадження за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України з дозволу суду за клопотанням Генеральної прокуратури України Управління СБ України в Харківській області провело спецоперацію, за результатами якої протиправна діяльність конвертаційного центру припинена.

Під час обшуків вилучено печатки фіктивних компаній, бухгалтерську документацію. Слідчо-оперативні дії тривають.

Як повідомлялося раніше, працівники податкової міліції ліквідували конвертаційний центр, створений організованою групою з 5 осіб. Орієнтовний обіг проконвертованих коштів склав майже 900 млн гривень.