Ситуація на сході країни залишається стабільною.

Як повідомляє прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook, терористи провокували українських військових на активні дії. Для цього вони обстрілювали бойові позиції військових зі стрілецької зброї.

Також упродовж доби були зафіксовані випадки застосування озброєння, калібр якого перевищує 100 міліметрів.

Традиційно бойовики атакували околиці Донецька. Близько опівночі, по українських позиціях в Опитному бойовики вели вогонь зі 122-міліметрової артилерії, танку та 120 міліметрових мінометів.

А майже о другій дня сеператисти з мінометів калібру 120 міліметрів обстрілювали цивільні будинки у Красногорівці. У штабі АТО підкреслили, що бойовики обирають тактику "випаленої землі".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

На Артемівському напрямку близько опівночі бойовики зі 152-міліметрової артилерії атакували бойові позиції сил АТО у селищі Зайцеве.

А о 13.10 зі 122-міліметрової артилерії, та о 14.25 з мінометів калібру 120 міліметрів, злочинці обстріляли сили АТО в Луганському.

Військові підкреслили, що серед угрупувань терористів постійно виникає ряд питань. Найбільше сепаратисти протестують проти фінансування, дедалі більше вони незадоволені діями керівництва.

Це викликає вживання спиртних напоїв, та масове дезертирство.

Читайте також: Виходити з Іловайська наказав генерал Хомчак - слідство

Так нещодавно, бойовики 12 батальйону територіальної оборони так званої "ДНР", самовільно залишили позиції в районі Дебальцевого і повернулися додому. Основним аргументом обдурених російською пропагандою чоловіків було небажання вмирати.

Нагадаємо, що сьогодні речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив про те, що за минулу добу на сході країни загинули двоє військових, ще десять отримали поранення.