Вночі біля відділення одного зі столичних банків стався вибух. Про це повідомляє прес-служба ГУМВС України в місті Києві.

"Сьогодні о третій годині ночі пролунав вибух біля одного із банківських відділень на проспекті Перемоги. Охоронці повідомили: спрацювала сигналізація", - йдеться в повідомленні.

ЗМІ пишуть, що вибух пролунав біля "Сбербанку Росії". Свідки кажуть, що невідомий у балаклаві підійшов до дверей банку, залишив пакет і втік. Після цього пакет вибухнув.

Експерти-вибухотехніки оглянули місце події й вилучили об'єкти, які направлено на дослідження для встановлення параметрів вибухового пристрою та механізму дії. Міліціонери опитали людей, окрім того, до матеріалів кримінального провадження буде долучено зображення із камер відеонагляду, встановлених на будівлі.

Читайте також: У Києві діти знайшли артилерійський снаряд

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вибухом пошкоджені вхідні зовнішні двері та вітринне скло банківської установи, а також скло у вікнах мешканців другого та третього поверхів, які розташовані над входом у фінансову установу.

Слідчий відділ міліції вніс відомості про подію до ЄРДР, розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.258 (терористичний акт) КК України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

"Проводиться досудове розслідування. Правоохоронці встановлюють осіб, причетних до вчинення правопорушення", - повідомили у міліції.

Нагадаємо, 26 серпня у місті Слов'янськ в кафе готелю "Цезар" стався вибух. На місці було встановлено, що, вірогідно, у літню площадку кафе влучив вибухонебезпечний предмет.