Голову єврейської релігійної громади "Турей Загав" у Львові Мейлаха Шейхета 25 серпня приблизно о 23:00 помітили у бійці з патрульними поліцейськими на вул. Куліша. Пише Захід.нет.

За словами свідків, Шейхет з кулаками захищав свого знайомого Дмитра Флекмана, якого хотіли затримати патрульні поліцейські нібито за підозрою у крадіжці ноутбука. На місці, окрім патрульних поліцейських, були працівники міліції.

Читайте також: Львів'янин у паливному баку віз до Польщі 5 кг бурштину

"На поліцейських просто стали тиснути, міліція довго не приїжджала, а коли приїхала і майже посадили чоловіка в машину, тут звідкись узявся Мейлах, накинувся з кулаками на поліцію. Ситуація патова: поліція і міліція бояться повестися різко, бо немає гарантії, що хтось із присутніх людей не спровокує бійку", – написала у Facebook свідок події Ольга Стрелюк.

На фотографіях, які зробили свідки, видно, що поліцейські одягнули кайданки на Дмитра Флекмана, якого у 2013 році уже затримували працівники львівської міліції через можливу причетність до торгівлі наркотиками.

Популярні новини зараз
Не тягніть час: обленерго терміново звернулися до споживачів Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У прес-службі патрульної поліції Львова підтвердили, що конфлікт на вулиці Куліша дійсно був і одним з його учасників був Дмитро Флекман, але відмовилися назвати, чи когось затримали.

Судячи із фотографій, оприлюднених на Facebook-сторінці у Дмитра Флекмана, він 25 серпня напередодні інциденту справді мав зустріч із Шейхетом.

Сам Шейхет Мейлах визнав, що брав участь в конфлікті.

"Я там був, але я не брав участі в бійці. Я брав участь тільки в тому, щоб довести, що затримання Флекмана відбувалося всупереч законодавству України і порядку затримання. Мав бути складений протокол", – зазначив Шейхет, відмовившись від подальших коментарів.