Порушення правил пожежної безпеки при проведенні зварювальних робіт на одному з верхніх поверхів у одеській багатоповерхівці стало ймовірною причиною пожежі.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС.

Відзначимо, пожежу в Одесі локалізовано о 17:40 та ліквідовано о 17:57. Під час гасіння пожежі постраждали двоє рятувальників.

Нагадаємо, 29 серпня о 13:10 до служби порятунку "101" надійшло повідомлення про те, що по вул. Гагарінське плато, 5/1 виникло загорання оздоблення зовнішніх стін 24-поверхового житлового будинку на верхніх поверхах з послідуючим розповсюдженням вогню по периметру будівлі. Пожежі присвоєно підвищений ранг виклику. На гасіння пожежі на площі орієнтовно 1000 кв. м задіяно 20 одиниць основної та спеціальної техніки, 80 чоловік особового складу.

Читайте також: На Закарпатті горіла деревообробна фабрика

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Задіяти більшу кількість сил та засобів було неможливо через обмеженість прибудинкової території. Розповсюдження пожежі такої складності спричинила невідповідність будівлі державним архітектурно-будівельним нормам (відсутність пожежних гідрантів і систем пожежної сигналізації та пожежогасіння). Через відсутність внутрішнього протипожежного водопостачання виникли проблеми під час ліквідації пожежі, а саме - пожежні рукава не витримували тиск та пошкоджувались. Організовано підвіз води в зв'язку з її нестачею біля місця пожежі.

Суттєво ускладнила гасіння пожежі відсутність на озброєнні аварійно-рятувальних підрозділів регіону пожежних драбин відповідної висоти (понад 50 м).