Чорноморський флот Росії, який базується в окупованому Криму, поповнився новітніми військовими літаками.

Про це повідомляє офіційний представник російського флоту В'ячеслав Трухачов.

Винищувачі Су-30СМ посилии морську авіацію Чорноморського флоту. Літаки, за словами офіцера, прибули до Криму і готуються до виконання польотів. Він повідомив, що в цьому році продовжиться надходження Су-30СМ на флот.

"Найближчим часом авіатори отримають ще кілька нових бойових літаків, що дозволить сформувати авіаційну ескадрилью", - заявив Трухачов.

Два новітніх багатофункціональних винищувача Су-30СМ увійшли до складу окремого морського штурмового авіаційного полку Чорноморського флоту.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Читайте також: Болгарія поміняла Росію на Польщу для техобслуговування МіГ-29

Перша партія складалася з трьох винищувачів. Дві групи льотчиків зі складу полку пройшли навчання на нові типи літальних апаратів в Єйську.

Трухачов розповів, що згідно з планом, нові винищувачі будуть поетапно замінювати фронтові бомбардувальники Су-24. Саме вони зараз складають основу парку літаків морської авіації.

Нагадаємо, США вперше в історії розмістили винищувачі п'ятого покоління в Європі. Чотири винищувачі F-22 Raptor, один стратегічний військово-транспортний літак C-17 Globemaster III і близько 60 військовослужбовців прибули на авіабазу Шпангдалем в Німеччині.