Співробітники Служби безпеки України поблизу села Славне Мар'їнського району Донецької області затримали громадянина РФ, який брав участь у бойових діях у складі незаконних збройних формувань терористичної організації "ДНР".

Як повідомляє прес-служба СБУ, бойовик на прізвисько "Румин" під час затримання був одягнутий у військову форму російського зразка та мав при собі РПГ-26 та гранату Ф-1.

Терорист повідомив, що під час відбування покарання у виправній колонії на території РФ його завербували співробітники ФСБ для участі в бойових діях у складі "ДНР".

"Росіянин чергував на спостережних пунктах бойовиків у складі підрозділу терористичного угруповання "Оплот" та брав участь у встановленні позицій Збройних сил України. Бойовик безпосередньо здійснював корегування артилерійського вогню по позиціях сил антитерористичної операції у районі села Тарамчук Мар'їнського району Донецької області", - сказано у повідомленні.

Читайте також: Школярам "ДНР" подарували букварі із портретом Захарченка (фото)

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За словами затриманого, з часом, побачивши низькі моральні якості терористів, відсутність перспектив самопроголошеної республіки, відверту брехню проросійських ЗМІ щодо реальної ситуації на Донбасі, він прийняв рішення здатися з особистою зброєю силам антитерористичної операції.