Як повідомляє BSNews, до Одеси для участі у морській фазі україно-американських навчань "Сі Бриз-2015" прибув турецький корвет TCG Bozcaada (F 500).

За попередніми даними, корвет прибув до Одеси ще 4 вересня, проте про його прибуття офіційно не повідомлялося. Він став другим - після американського есмінця USS Donald Cook (DDG-75) - іноземним військовим кораблем, що "засвітився" в українських портах у зв'язку з навчаннями в 2015.

TCG Bozcaada (F 500) - головний з шести корветів, переданих з ВМС Франції і тих, що знаходяться у турецькому військовому флоті з 2001 року.

Читайте також: Під Одесою пройшов фестиваль авіашоу (фото)

Ці кораблі були побудовані в 1974-1976 роках і класифікувалися як корвети проекту А69 або типу D'Estienne D'Orves. У турецькому флоті йменуються як Burak-class corvette. Озброєні протикорабельними ракетами Exocet SSM. Кораблі цього типу будуть перебувати у складі ВМС Туреччини до 2028 року.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, що в 2014 році в навчаннях "Сі Бриз 2014" брали участь шість іноземних військових кораблів.