У Запоріжжі та Одесі військові частини Південного оперативно-територіального об'єднання Національної гвардії України провели тактико-спеціальні навчання груп оперативного шикування - повідомляє спільнота Національної гвардії України.

Під час занять особовий склад практично відпрацював порядок висування на визначений рубіж, різноманітні види перешикування, порядок руху в складі групи блокування, тощо. Готовність гвардійців до зміни обстановки перевірили відпрацюванням різноманітних ввідних. Свої навички та вміння чітко оцінювати ситуацію та оперативно реагувати на її зміни продемонстрували групи застосування спец засобів, пожежогасіння, фіксації протиправних дій, кінологи та медики.

Контроль за підготовкою запорізьких гвардійців здійснював начальник штабу Південного оперативно-територіального об'єднання полковник Олег Підлубний.

"Ми намагаємося організовувати подібні навчання таким чином, щоб максимально наблизити їх до реальності. Сюди включено і збір по тривозі, і отримання екіпіровки, і висування до місця виконання завдання. Ми можемо побачити реальну картину готовності бійців та військової частини в цілому, до виконання покладених на гвардійців завдань", — підкреслив він.

Одеські гвардійці відпрацьовували дії груп оперативного шикування з припинення групових порушень громадського порядку та недопущення масових заворушень на виборчій дільниці під час проведення голосування з виборів в місцеві органи самоврядування.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Читайте також: Розпочався третій етап українсько-американських навчань Fearless Guardian

"Сьогодні ми провели одне із комплексу запланованих занять по підготовці до проведення виборів, які відбудуться в жовтні цього року. Удосконалення майстерності військовослужбовців – це запорука законності наших дій на службі та збереження життя як громадян, так і військовослужбовців, які стоять на захисті демократичних змін які відбуваються в державі",- зазначив підполковник Сергій Поліщук.