Сьогодні міська рада Артемівська Донецької області ухвалила рішення про перейменування міста.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив на Facebook, що місту повертають історичну назву Бахмут.

"Вітаю жителів Бахмута! Також з міською карти зникнуть більше 80 назв вулиць, що мають комуністичне походження - депутати проголосували за їх перейменування", - написав він.

Він подякував меру, депутатському корпусу і громаді за "патріотичну позицію в питанні викорінення тоталітарного минулого з голів і навколишнього середовища донеччан".

Артемівськ розташований на річці Бахмутка, та до 1924 року він носив назву Бахмут. Після місто перейменували на честь російського революціонера, партійного і державного діяча Федора Сергеєва, відомого як Артем.

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Для остаточного перейменування треба, аби таке рішення прийняли депутати Верховної ради.

Читайте також: У Києві з'явилася вулиця Квітки Цісик та Назарія Яремчука

Нагадаємо, що в серпні 2015 року на громадських слуханнях з перейменування Артемівська вирішили повернути цьому місту колишню назву - Бахмут.