Одне з питань, яке ставлять найчастіше, це питання про побут у бійців на передовій. Як правило, очікують якихось розповідей про жахливі умови життя українських солдат.

Про це пише прес-центр АТО.

"Я побував у кількох підрозділах на передових рубежах нашої оборони міста Маріуполь і всюди цікавився умовами життя наших бійців. У одному з підрозділів на господарстві був Микола. Інші його бойові побратими були або на бойовому чергуванні, або доводили до ладу свій бліндаж, що вже кілька місяців є їхньою домівкою", - розповідає Тарас Грень.

"Свій бліндаж хлопці почали копати самі, не чекаючи інженерної техніки. З них спочатку сміялись, мовляв, "було б чого руки мозолити". Однак у хлопців був залізний аргумент – до ворога всього 500 метрів. Свою нову тимчасову домівку хлопці почали обладнувати з господарською завзятістю. Тепер вони мають два бліндажа, що в три накати перекриті товстими дубами і прошарками глини", - додав він.

"Під час першого обстрілу до нас тікали всі, хто був навколо, Тоді ми пересиділи разом. А коли настала тиша, то хлопці взялись за лопати і тепер кожен підрозділ має свій міцний бліндаж", - розповідає Микола.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: Спаржа, кавун і м'ясо: армійці тестували їжу за стандартами НАТО (фото)

Бліндаж опалюється металевою грубкою, до якої вже заготовлені дрова. Всі спальні місця зручні. Так само зручно розташована і зброя. Щоб завжди можна було б його відразу застосувати. А охороняє бійців паперове янголя, яке прислала племінниця одного з них. Є тут і електрика, і навіть працює радіо.

Для приготування їжі хлопці збудували невелику кухоньку, а готують на грубці, яку теж змайстрували своїми руками і назвали "баба Валя". Готують по черзі з продуктів, які їм постачають відповідні служби Міністерства оборони України. Страви виходять поживними і смачними. Крім цього вражає чистота на всій кухні.