Активісти заблокували постачання електроенергії до Криму по лінії електропередач Мелітополь-Джанкой.

Про це повідомив заступник голови Штабу громадянської ініціативи з блокади Криму Ізет Гданов, передають Крим.Реалії.

"Товари поставляти окупантам не можна. А електрика - це теж товар. Згідно з нормами ООН, окупанти повинні забезпечувати зайняту ними територію. Ми, зі свого боку, будемо працювати, щоб деокупувати її", - сказав він.

За словами Гданова, днями біля, раніше пошкодженої невідомими на Херсонщині, електроопори високовольтної лінії зібралося близько сотні учасників блокади, серед яких були місцеві жителі.

Енергетики не змогли продовжити ремонтні роботи через те, що на об'єкті перебували сторонні люди, і вирішили відключити і закільцювати дану гілку.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

Читайте також: Російський політик схвалив транспортну блокаду Криму

"Це буде тупикова гілка, на Крим по ній електрика не піде. В рамках чинного законодавства доводитимемо до відома можновладців, що постачання електрики до Криму, щонайменше, аморально", - говорить Гданов.

За його інформацією, крім лінії Мелітополь-Джанкой, на півострів продовжують постачати електроенергію три лінії електропередач.