В Маріуполі з підпільної лабораторії, яка знаходиться у п'ятиповерхівці, вилучили отруйні хімікати та обладнання для синтезу метамфетаміну.

Про це повідомляє прес-служба МВС України.

Нелегальну лабораторію виявили під час оперативного відпрацювання Приморського району Маріуполя. Правоохоронець відчув сильний хімічний запах з 4 поверху житлового будинку.

"У квартирі нікого не було. Там виявили професійну хімічну лабораторію з повним циклом виготовлення наркотичної речовини. У холодильнику знаходилися заготовки, було помітно, що зараз процес перебуває на підготовчому етапі.

Правоохоронці вилучили мішок їдкого натру вагою 25 кг, 3 каністри по 30 л невідомих хімічних речовин, лабораторні колби, преси, фольгу та інше. Також було виявлено протигази, які використовувалися безпосередньо під час "варки" та травматичну зброю", - розповідають у МВС.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Читайте також: Російський наркоторговець "працював", вигулюючи собаку

Квартира належить місцевому мешканцю 1929 року народження, що здавав її в оренду. Наразі міліція шукає квартиронаймачів.

Як повідомляється, хімічна лабораторія існувала близько двох місяців. Санкція статті передбачає від 2 до 5 років позбавлення волі.