Сполучені Штати 23 жовтня надали Україні три радіопередавачі FM-діапазону, щоб збільшити можливість трансляції українських засобів інформації на окуповану частину території Донбасу.

Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні.

"Обладнання, яке пожертвував уряд США, дозволить значно наростити потенційну аудиторію Донецького телебачення і радіо", – сказала заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова, яка приймала цей подарунок.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт висловився на підтримку зусиль України з відновлення мовлення на Донбасі.

"Сполучені Штати допомагають жителям Донбасу отримати доступ до точних, якісних новин та інформації. Ці інструменти й технології матимуть вирішальне значення для зусиль України на інформаційну війну, яку Кремль веде проти громадян України, що проживають на сході", – відзначив посол.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

На частині територій Луганської та Донецької областей, захоплених проросійськими сепаратистами, протягом більш як року майже відсутня можливість отримання з ефіру інформації українських медіа.

Читайте також: Яценюк попросить депутатів призначити міністра з питань АТО

Апаратно-студійні комплекси багатьох мовників захоплені бойовиками, на їхніх потужностях виходять в ефір сепаратистські пропагандистські теле- чи радіоканали. Також в ефірі широко представлені російські телеканали.

Українські медіа доступні в інтернеті, але частина ресурсів також блокується провайдерами.