В Україні станом на 20:00 закрилися виборчі дільниці, члени комісій приступили до підрахунку голосів.

Як повідомляє громадянська мережа ОПОРА, на момент закінчення виборів у регіонах здійснили 1052 порушення.

На сайті Міністерства внутрішніх справ заявили, що 25 жовтня у відомство направили 470 повідомлень про порушення під час виборів.

Найбільше в міліцію заявляли за фактом підкупів - 54 рази. Тільки чотирьох людей в Київській області затримали за підкуп виборця.

Є також різниця по регіонах. Наприклад, на Прикарпатті зафіксували п'ять повідомлень про нарушени виборів, а тільки в одному Дніпропетровську міліціонери отримали 70 повідомлень.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Дніпродзержинську "підкуповували" за 100 гривень, у Бучі Київської області голос виборця коштує 800 гривень, під Одесою - 300.

Були порушення, пов'язані зі списками виборців. Наприклад, у Черкасах в списках знайшли 500 "мертвих душ", які нібито проживали у військовому гуртожиток.

Правоохоронці відкрили більше 30 кримінальних справ за фактом порушень.

У "ОПОРІ" раніше заявляли, що найпоширенішим порушенням є надання права голосувати без паспорта.

Читайте також: У Красноармійську допитують секретаря ТВК за пропажу печатки

Нагадаємо, що повністю вибори не відбулися в Маріуполі, у Красноармійську ЦВК закликала поновити голосування, але пропала печатка ТВК.