"Слов'янськ, який став у минулому році символом війни, після звільнення знову поринув у тужливе, бідне існування. Місто сповнене руїн. І тих руїн, що утворилися в мирний час, тут набагато більше, ніж військових руйнувань" - пише у своїй публікації"Донбас. Подорож на край ночі" Денис Казанський.

За його словами, економічна криза вдарила по місту сильніше, ніж міномети і гаубиці. По дорозі від залізничного вокзалу до центру тягнуться напівзруйновані промзони, які поросли чагарником і мохом. Практично всі руйнування, які завдала місту війна, залишаються в тому ж вигляді, в якому їх застали ввійшли в місто бійці.

Єдиною позитивною зміною в Слов'янську з минулого року можна назвати ремонт доріг. Новий асфальт дійсно покладений в багатьох місцях, а в першу черги там, де дорога була розбита бронетехнікою.

Пам'ятником артобстрілам на околиці Лисичанська став і уламок багатоповерхового будинку. До нього потрапили кілька снарядів, після чого вибухнув побутовий газ і кілька під'їздів обрушилися. Само собою, місцеві жителі, звинувачують у всьому українських військових.