Відродження українського ракетного потенціалу має стати стратегічною задачею для держави.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов у привітанні до Дня ракетних військ і артилерії, передає прес-служба РНБО.

Він зазначив, що відроджений ракетний потенціал повинен забезпечити захист країни від можливої агресії. Секретар РНБО сказав, що Україна завжди була ракетною державою.

Військовий потенціал, за його словами, системно знищувався протягом останніх років, а тепер це має стати пріоритетним напрямом розвитку і опікуватись цим буде РНБО.

Він зазначив, що країна має всі складові для ракетобудування. В Україні існує промислово-технічний потенціал, наукові розробки, а також багато професіоналів високого кваліфікаційного рівня.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Секретар РНБО додав, що розвиватися має і мирний космос, і військові технології.

В першу чергу, за його словами, це потужний ракетоносій "Зеніт", найсучасніші технології морських, повітряних та наземних стартових ракетних комплексів. Турчинов додав, що в умовах агресії Росії розвиток військових ракетних технологій виходить на перший план.

Читайте також: Росія панічно боїться Україну - Турчинов

Секретар РНБО вважає, вітчизняний військово-промисловий комплекс повинен повністю забезпечити потреби Збройних сил. Зокрема, найсучаснішими ракетами, які можуть вражати різні надземні, надводні та повітряні цілі.

Турчинов наголосив, що лише "потужний і надійний ракетний щит здатний захистити Україну від зазіхань агресора".