Голова комітету ВРУ з Комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Микола Княжицький заявив, що публікувати у ЗМІ записи кандидатів у "день тиші" - порушення.

Про це пише УНІАН.

"Таким чином нарденп прокоментував публікації каналом "Інтер", сайтом "Подробности", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Cьогодні обирають місцеву владу в Україні

Згідно інформації, пост із Facebook кандидата в мери Дніпропетровська від "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула процитували мас-медіа.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Якщо засіб масової інформації публікує заяви одного з кандидатів у той час, коли вони можуть бути сприйняті або використані як реклама кандидата, - очевидно, це порушення", - сказав Княжицький.

За його словами, соціальні мережі - то особиста заява. Тобто, це все одно, що показати інтерв'ю чи дати людині виступити.

Княжицький додав, що відповідальність за таке порушення залежить від того, чи вплине воно на результати голосування, чи подасть один із кандидатів або який-небудь інший суб'єкт в суд.

Також, важливо, на його думку, чи помітить це прокуратура, або якісь інші відповідні органи.