Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність конвертаційного центру. Загальний обіг готівки у ньому склав понад двісті мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Незаконну фінансову структуру створила група мешканців Одеської області. Вони виводили кошти компаній агропромислового комплексу у "тінь". Також їх послугами користувались інші суб'єкти господарювання реального сектору економіки.

Зловмисники відкрили низку фіктивних комерційних структур. Гроші у готівку вони переводили за допомогою укладання безтоварних угод. Конвертцентр, при бажанні клієнта, виводив гроші за межі України.

СБУ затримала кур'єра, коли той отримував 250 тисяч гривень від одного з бухгалтерів конвертцентру. Правоохоронці під час обшуку вилучили значну суму в іноземній валюті, печатки підприємств з ознаками фіктивності, "чорну" бухгалтерію, комп'ютери з системами клієнт-банк і флеш-носії, які містили дані про обсяги проведених операцій та замовників протиправних послуг тощо.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Читайте також: На Черкащині ліквідували конвертцентр з оборотом понад 60 мільйонів

Також співробітники спецслужби знайшли "план евакуації" документації та електронних носіїв на випадок "візиту" силовиків.

На рахунках фіктивних фірм було майже півтора мільйона гривень. Всі кошти заарештували. Правоохоронці затримали майже двадцять працівників конвертцентру, серед яких і двоє організаторів.

За даним правопорушенням відкрито кримінальне провадження за статтями Кримінального кодексу "фіктивне підприємництво", "легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом" та "шахрайство".