У Полтавській області припинили діяльність конвертаційного центру, який встиг вивести у "тінь" понад 150 мільйонів гривень. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Організатори "конверта" протягом п'яти місяців надавали "послуги" з відмивання грошей, ухилення від сплати податків та переведення коштів у готівку.

Вдалося встановити, що для прикриття конвертцентр займався нібито купівлею-продажем сільськогосподарської продукції. Насправді ж, через фіктивні угоди він "обслуговував" двадцять комерційних структур реального сектору економіки.

За свої послуги зловмисники брали 10% від виведеної у "тінь" суми.

Одного з організаторів конвертаційного центру співробітники спецслужби затримали після отримання ним у банку 900 тисяч гривень.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Читайте також: Конвертцентр, який фінансував терористів, викрили на Луганщині

Під час обшуків правоохоронці вилучили печатки фіктивних підприємств, "чорну" бухгалтерію, чекові книжки, що свідчать про факти переведення коштів у готівку.

Правоохоронці також виявили фіктивну фінансову документацію, яка підтвердила зв'язок фіктивних фірм з реально діючими підприємствами.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження, правоохоронці проводять подальше розслідування.