Російські найманці значно активізувались на Маріупольському напрямку. Із настанням темряви вони обстрілюють позиції українських військових із мінометів калібром 82 міліметри.

Про це розповіли у прес-центрі АТО.

"22 листопада бойовики встановили своєрідний "антирекорд" – п'ять разів обстріляли позиції в районі Широкиного. Обстріл вели із чотирьох напрямків. Сепаратисти використовували міномети, великокаліберні кулемети, підствольні та автоматичні гранатомети", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Бойовики із зеніток та гранатометів обстріляли Донбас 30 разів за ніч

Згідно інформації, спільний центр із контролю і координації припинення вогню та стабілізації лінії розмежування запропонував встановити "час тиші", проте бойовики продовжили стріляти, проігнорувавши спільне рішення. При цьому нахабно використовували заборонені Мінськими угодами міномети.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги
Показати ще

Імовірно, вони і не збираються їх дотримуватись, оскільки вдень, не ховаючись, здійснюють переміщення техніки та зброї на позиції, укріплюють вогневі точки, а вночі - відкривають вогонь.

Також, останнім часом, російсько-терористичні угрупування дедалі частіше обстрілюють наші позиції в районі Широкиного з мінометів, які ховають серед будівель та у лісосмугах.

Після ведення вогню швидко переміщують зброю на нові позиції.

За інформацією прес-центру, напруга на лінії розмежування зростає.

"Бойовики вже ведуть вогонь, не приховуючись від спостерігачів міжнародних місій", - підсумували у штабі.