Міліція розкрила вбивство головного редактора донецької газети "Експрес-кримінал" 47-річного Олександра Кучинського. Рік тому його та дружину знайшли у власному маєтку в селищі Богородичне під Слов'янськом. Журналіста зарубав сокирою його екс-водій та помічник. Про це йдеться в ухвалі Слов'янського міськрайонного суду Донецької області.

Ганявся із сокирою та перерізав горло

Водій також був довіреною особою Кучинського. Знав, що у заміському будинку журналіста є велика сума грошей, а стороннім той не відчинить. Тому вирішив сам убити свого начальника.

"27 листопада 2014 року близько 6-ої ранку він приїхав до маєтку, що у пер. Партизанському, 12. Кучинський відкрив йому двері та пустив у будинок. А коли повернувся до водія спиною, той вдарив його сокирою в тім'я. А побачивши, що потерпілий знаходиться у свідомості, ще раз стукнув сокирою в обличчя. Дружина Кучинського Віра почувши крики, вискочила з кухні. Жінка намагалася втекти. Водій ганявся за нею із сокирою та бив по голові. Добивав теж по обличчю. А потім взяв на кухні ніж та перерізав їм по черзі горло", - пояснюють ухвалі слідчі.

Водій воює в "ДНР"

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Під час розслідування стало відомо, що водій родом з Донецьку, у січні вступив до "ДНР". На посаді "прапорщика" із позивним "Чип" воює у бандформуванні Мотороли "Спарта". Вже дослужився до "командира" - у підрозділі "Чипа" знаходиться 10-15 бойовиків. Також, встановлено, що водій-вбивця брав безпосередню участь в обстрілах наших військових біля сіл Безіменне, Широкіне та смт Марянка. Також, він був помічений у бойових діях в районі донецького аеропорту.

В інтернеті є багато світлин "легендарного" Чипа. Російські ЗМІ та видання терористів неодноразово робили про нього сюжети.

"Чипа" попереджають про хід розслідування?

Цікаво, що у реєстрі судових рішень зазвичай приховують будь-які персональні дані про потерпілих та підозрюваних. У загальному доступі їх заміняють словами "Особа" та "Адреса". Але саме в цій ухвалі, яку розглядав слідчий суддя Мірошниченко Л.Є. вказано, що жертвами стали Кучинські. Їхня адреса теж не приховується.

Що стосується "Чипа", то його прізвище з "Реєстру" вилучили, а от позивний та домашню адресу у Донецьку залишили. При цьому слідчий наголошував, що підозрюваний, одержавши відомості про свій розшук, буде переховуватися та зробить усе, аби уникнути покарання. Також, чотири номери мобільного, якими користувався вбивця, названі в іншій ухвалі суду. Їх знайшли у мобільних телефонах убитих. Тому, дуже дивно, що у відкритому доступі міститься ця інформація. Можливо "Чипа" таким чином попереджають про хід розслідування?

Вбитий приятелював із начальником охорони Ріната Ахметова

Олександр Кучинський, окрім журналістської діяльності відомий своєю книгою "Хроніка донецького бандитизма". Там були описані кримінальні розбори на Донбасі у 90-их роках. Також, повідомляється, що Кучинський багато років приятелював із екс-начальником охорони Ріната Ахметова генералом МВС Володимиром Малишевим.

В ЗМІ з'являлися різні версії вбивства відомого журналіста. За однією, після захоплення найманцями Донецьку він втік від розправи на дачу під Слов'янськом. За іншою, "накопав щось серйозне" на своїх інвесторів. У такий спосіб його вирішили позбавитися, а вбивство замаскували під пограбування.