Президента України Віктора Януковича можуть відновити у базі розшуку Інтерполу.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, відповідаючи на запитання, чи зможуть знайдені недавно документи привести до відновлення Януковича в пошуковій базі Інтерполу.

"Безперечно. Але правда також і в тому, що Інтерпол дуже обережний і не виставляє обвинувачень у випадках, де хоч трішки пахне політикою. Тому потрібні чіткі докази, щоб ніхто не міг сховатися за політичною ширмою", – сказав він в інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня. Україна".

Голова МВС також наголосив, що знайдений архів документів - новий, а не той, який активісти знайшли торік в офісі юриста Януковича на Подолі.

"У цьому архіві знайдено особисті документи Януковича, оригінали документів компаній "Танталіт" і МАКО, техпаспорти і ключові документи на Межигір'я, купа договорів фінансового характеру, печатки й розрахункові рахунки по міжнародних компаніях – від Гонконгу до Швейцарії. Ці документи дають можливість активізувати роботу слідчим, у тому числі міжнародним", – додав Аваков.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Читайте також: Знайшли особистий архів сім'ї Януковича (фото)

Нагадаємо, 16 грудня у результаті спецоперації Національної поліції і Державної фіскальної служби було виявлено найбільший архів сім'ї Віктора Януковича, серед яких були документи на фінансово-господарську діяльність.

Інтерпол оголосив у міжнародний розшук екс-президента Віктора Януковича і його соратників 21 січня 2015 року. Проте 21 липня в українському бюро Інтерполу заявили, що доступ до інформації про розшук екс-президента України Віктора Януковича тимчасово призупинений. Причина – в Інтерполі назвали таке переслідування "політично вмотивованим".