На сході України бандитські угрупування продовжують здійснювати збройні провокації проти сил АТО.

Про це говориться у повідомленні прес-центра штабу АТО. Так, протягом минулої доби бойовики 79 разів відкривали вогонь уздовж всієї лінії фронту. Зокрема, із мінометів калібрів 120-мм та 82-мм в напрямку Авдіївки – 4 рази, Зайцевого – 3, два обстріли позицій наших військ відбулось в районі Шахти Бутівки та по одному поблизу Красногорівки, Пісків, Опитного, Березового та Кримського.

Читайте також: Обстрілів на Донбасі стало в два рази менше

В районі Тарамчука наші опорні пункти було обстріляно зі ствольної артилерії калібру 122мм. В районі Лебединського ворог застосував протитанковий ракетний комплекс, а у Майорську та Опитному - вів вогонь з озброєння БМП. З метою утримання своїх позицій українські військові 18 разів відкривали вогонь у відповідь.

Варто відзначити, що міжнародною групою журналістів Bellingcat були встановлені факти використання російською стороною установок "Град" більше 300 разів проти України зі своєї території. Про це німецькому телеканалу ARD повідомив керівник організації Еліот Хіггінс. "Ми досліджували атаки літа 2014 року в Україні. Багато доводило, що обстріл здійснювалися з іншого боку кордону, з Росії, але не вистачало доказів", - зазначив Хіггінс.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще