Заступник міністра юстиції з питань реєстрації Павло Мороз розповів, що понад 80% скарг щодо операцій із нерухомістю стосуються рейдерських захоплень, і часто для цього "чорні" нотаріуси завідома нелегально реєструють громадські організації.

"Близько 80% скарг стосувалися сфери нерухомості, а 20% - бізнесу. В основному мова йде про рейдерські атаки - захопленнях об'єктів нерухомості за підробленими або неіснуючим документами. Є кілька прецедентів, коли були допущені технічні помилки. Наприклад, з початку року зафіксовано вже три або чотири випадки, коли нотаріус зареєстрував громадську організацію. Але за нормами українського законодавства він не мав права цього робити. Цим питанням, як і реєстрацією політичних партій, займається Міністерство юстиції.", - повідомив Мороз.

Читати також: Парубій не вірить у штрафи за депутатські прогули

Мороз повідомив, що і міністерстві знають про "чорних" нотаріусів і запевнив, що всього по Україні їхня кількість є доволі малою - 4-5 осіб.

"Їх небагато, до п'яти чоловік по всій країні. Ми знаємо їх усіх, а на їх дії неодноразово надходили скарги. Якщо нотаріус справді зробив помилку, то доступ до реєстру майнових прав може бути заблокований на три-шість місяців. Після цього доступ поновлюється в автоматичному режимі. Але якщо порушення зафіксовано повторно, то доступ до бази може бути обмежений назавжди.", -повідомив Мороз під час інтерв'ю для видання ЛІГА.net.

Популярні новини зараз
Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше Сумської нотаріус Наталія Волошина заявила, що Державний реєстр майнових прав був зламаний і від її імені у нього були внесені зміни.